Contact

Vul hier je gegevens in en we nemen contact met je op

DeenKoopmans is een groep van specialisten in commercieel vastgoed. Bekijk hier onze specialismen:

Stappenplan verduurzamen

Hoe werkt dat, op een integrale manier bouwen aan rendabele verduurzaming?
Ons stappenplan:

  1. Inzicht verschaffen. Hoe zit het met het huidige duurzaamheidsniveau, nog zonder energiemaatregelen? Wat is de fysieke staat van het vastgoed, wat zijn de operationele prestaties. Waar vinden we de duidelijkste verbeterpunten, nu we toch een plan gaan maken?
  2. Doelstellingen formuleren. Duurzaam kan op verschillende niveaus: energieneutraal (dus direct al ‘Paris proof’), aardgasloos, in ieder geval voldoen aan wet- en regelgeving. We helpen je op weg, bij het vaststellen van realistische doelen, passend bij je financiële mogelijkheden.
  3. Het verduurzamingsplan. Wat is per gebouw of per complex de optimale investering? Volgens welk scenario gaan we de doelen zeker halen? We kijken naar quick wins, naar onderhoudsmaatregelen die op de langere termijn wat opleveren. Wat zijn de urgente verduurzamingsmaatregelen?
  4. Op zoek naar betaalbaarheid. We zorgen dat je gebruik maakt van financiële regelingen, bijvoorbeeld de bijdrage die de overheid levert aan goede duurzaamheidsplannen: subsidies, fiscaal voordeel. Het wordt een belangrijk onderdeel van ons meerjarenplan: wanneer bereiken we de natuurlijke vervangingsmomenten, wanneer wijken we af van het oorspronkelijke onderhoudsplan? Alleen zo kun je vastgoed kostenefficiënt duurzaam maken.
  5. De lange termijn. De verduurzamingsmaatregelen die we voorstellen, integreren we in een meerjarenplan met renovatie, onderhoud en nieuwbouw. Belangrijke keuze: het ene object kun je beter afstoten, het andere object is eenvoudig op te waarderen. Soms heeft nieuwbouw het gunstigste effect op de kostenraming.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Adviesgesprek aanvragen Ga terug
sidewalk-1924670_960_720
L1001121
Deenkoopmans arrow icon-close icon-plus icon-linkedin