Contact

Vul hier je gegevens in en we nemen contact met je op

DeenKoopmans is een groep van specialisten in commercieel vastgoed. Bekijk hier onze specialismen:

Pakket

Zonnepanelen op bedrijfsdaken

Hoe gaan wij te werk?
Wij starten altijd met een kennismakingsgesprek. Hierin bespreken we jouw wensen en ambities om aan de slag te gaan met zonnepanelen. Onze werkwijze kenmerkt zich door een helder stappenplan. Hieronder de fasen die wij met jou doorlopen, afhankelijk van jouw wensen en de haalbaarheid doorlopen we één of meerdere fasen.

FASE 1 HAALBAARHEID TOETSEN

Fase 1 is de haalbaarheidsfase, zijn zonnepanelen op jouw bedrijfspand financieel interessant en is het technisch überhaupt mogelijk?

  • Op technisch vlak inventariseren we of het dak geschikt is qua constructie en oppervlakte, of de netaansluiting voldoende is? Wat is de oriëntatie van het dak?
  • Daarnaast kijken we welke financiële regelingen voor jouw situatie mogelijk zijn? Zoals SDE+, Energie-investeringsaftrek en andere fiscale regelingen die jouw business case interessant maken. Ook bespreken we de financieringsmogelijkheden, je kunt zelf investeren maar ook externe partijen kunnen investeren. Wij geven inzicht in de scenario’s.
  • Aan de hand van de financiële en technische inventarisatie maken we een business case op basis van de TCO methodiek over 25 jaar, hierin krijg je helder inzicht in de kosten en opbrengsten voor de komende 25 jaar.

FASE 2: SUBSIDIE AANVRAGEN

Wanneer de business case interessant is kan er SDE-subsidie aangevraagd worden. Het aanvragen van de SDE-subsidie is twee keer per jaar mogelijk, in maart en in oktober.

FASE 3: PVE OPSTELLEN

Nadat de beschikking van de SDE-subsidie is ontvangen, is het verstandig om een programma van eisen (PVE) op te stellen. Hierin neem je alle informatie op met betrekking tot technische en kwaliteitseisen. Op basis van het PVE kunnen er offertes aangevraagd worden bij leveranciers. De volgende stap is het vergelijken en beoordelen van offertes.

FASE 4: BOUWEN EN OPLEVEREN ZONNE-INSTALLATIE

Na een gedegen voortraject is het tijd om de zonnepanelen te installeren en daarna op te leveren.

Ben jij nieuwsgierig geworden of zonnepanelen ook wat voor jou zijn? Neem vrijblijvend contact op voor een adviesgesprek.

 

Vanaf
€ 1.000
Adviesgesprek aanvragen Ga terug
panel-2562240_1280
SONY DSC
Deenkoopmans arrow icon-close icon-plus icon-linkedin