Contact

Vul hier je gegevens in en we nemen contact met je op

DeenKoopmans is een groep van specialisten in commercieel vastgoed. Bekijk hier onze specialismen:

Pakket

Integrale portefeuille analyse duurzaamheid

DeenKoopmans kijkt niet alleen naar verduurzamen. Voor rendabel verduurzamen is een bredere blik benodigd. Daarnaast liggen er ontzettend veel commerciële kansen, waardoor wet- en regelgeving niet altijd de enige aanleiding hoeft te zijn.

We volgen de volgende stappen:

 • Bestaande wet- en regelgeving in kaart brengen
  Voldoen aan wet- en regelgeving is belangrijk. Voor kantoren is veel wet- en regelgeving al bekend tot en met 2050. Voor overig vastgoed volgt naar verwachting gelijksoortige wet- en regelgeving.
 • Verwachte wet- en regelgeving in kaart brengen
  DeenKoopmans maakt een inschatting van de wet- en regelgeving die nog volgt. Door actuele ontwikkelingen in de gaten te houden en de huidige lijn van wet- en regelgeving door te trekken kan een realistische inschatting worden gemaakt. Hierdoor kunt u voorop lopen en kunnen maatregelen langer in de tijd worden weggezet.
 • Portefeuille analyse op het gebied van wet- en regelgeving
  De gehele portefeuille moet geanalyseerd en getoetst worden op wet- en regelgeving.
 • Analyse commercieel verduurzamen
  De gehele portefeuille wordt geanalyseerd op commerciële kansen op het gebied van duurzaamheid. Door efficiënte investeringen kunnen de exploitatiekosten worden verlaagd. Daarnaast is verduurzaming gunstig voor de waarde van het pand en kan het voor (potentiële) huurders aantrekkelijker zijn.
 • Beschikbare subsidies in kaart brengen
  Voor verduurzaming zijn veel subsidies beschikbaar, waardoor het interessant is een maatregel eerder of soms later uit te voeren. Door de subsidies en regelingen in kaart te brengen kan planning worden gemaakt om de subsidies optimaal te benutten.
 • Kosten en opbrengsten ramen
  Na het in kaart brengen van te nemen maatregelen kan een raming worden gemaakt voor de te verwachten kosten en opbrengsten. Hierbij kan portefeuille breed en op pand niveau worden uitgewerkt wat de te verwachten kosten zijn.
 • Tijdspad verduurzaming
  Na bovenstaande stappen kan een planning worden opgesteld voor de komende 10 tot 20 jaar. Hierdoor kunt u strategisch begroten en maatregelen meenemen in planmatig onderhoud en renovatie.
 • Uitvoering
  Tot slot volgt de verduurzaming van het vastgoed. Ook in dit traject kan DeenKoopmans een ondersteunende rol bieden door het begeleiden van projecten.
Adviesgesprek aanvragen Ga terug
panel-2562240_1280
SONY DSC
Deenkoopmans arrow icon-close icon-plus icon-linkedin